16
Cze
Przepis na Bakaliowe ciasteczka z miodem i ziarnami
Kto oparłby się drobnym i słodkim bakaliowym ciasteczkom z żurawiną , słonecznikiem oraz miodem wielokwiatowym. Brzmi wspaniale a jeszcze lepiej smakuje. Poniższe połączenie to delikatna przekąska spełniająca warunki lekkiej i zdrowej pozycji w Twoim menu. Do realizacji ciasteczek użyliśmy miodu płatków migdałowych oraz rozkruszonych batonów Miodowe Kłosy – zawierających ziarna, owoce oraz wiele wzmacniających Twój organizm składników mineralnych. W przepisie użyliśmy również naturalnego pszczelego pyłku. Sprawdź jak smakuje natura!
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
- batonik miodowy kłos bakalia
- pyłek pszczeli owocowy
- kilka orzechów włoskich
- 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
Jogurt posypujemy pokruszonym miodowym kłosem. Posypujemy prażonymi orzechami włoskimi. Całość polewamy miodem oraz posypujemy pyłkiem pszczelim